Op deze pagina treft u informatie omtrent uw zwembad met gebruik van Magnesium mineralen, een duurzaam alternatief voor chloor- en zoutwaterzwembaden. We bespreken de voordelen en de relatief lagere onderhoudskosten van Magnesium zwembaden in vergelijking met de andere twee opties. Als u op zoek bent naar een ontspannende, huidvriendelijke en gezonde zwemervaring, dan is een Magnesium zwembad wellicht iets voor u.

Wat is magnesium?

Magnesium is een chemisch element met symbool Mg en atoomnummer 12. Het is een van de lichtste metaallegeringen en een van de meest voorkomende mineralen in de aarde’s korst. Het wordt vaak gebruikt in de industrie, farmacie, voeding en verzorgingsproducten. In zwembaden wordt Magnesium gebruikt als pH stabilizer, dit helpt om de pH waarde op peil te houden en het water comfortabeler aan te voelen.

Hoe werkt een magnesium zwembad?

Een magnesium zwembad maakt gebruik van Magnesiumchloride of Magnesiumsulfaat om pH-waarde te stabiliseren en comfortabeler en helder water te creëren.

 

Wat is het voordeel van Magnesium t.o.v .chloor zwembaden?

Magnesium zwembaden bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele chloorzwembaden.

Magnesiumzwembaden bieden tal van voordelen in vergelijking met traditionele chloorzwembaden. Door gebruik te maken van magnesium als desinfectiemiddel, is er minder (tot geen) chloor nodig om het water schoon te houden. Dit kan leiden tot minder irritatie van de huid en ogen en een afname van de geur van chloor. Bovendien kan het gebruik van magnesium bijdragen aan een betere balans van pH-niveaus in het water, wat kan helpen om schade aan het zwembad en de apparatuur te verminderen. Magnesium is positief bewezen op de gezondheid.

 

Kort samengevat over Magnesium in combinatie zwembadwater:

Magnesium in water kan een aantal verschillende dingen doen, afhankelijk van de hoeveelheid magnesium die aanwezig is en de vorm waarin het wordt toegevoegd.

  • Magnesiumchloride wordt vaak gebruikt als een alternatief voor chloor als desinfectiemiddel in zwembaden.
  •  Het kan helpen bij het verminderen van geur- en smaakproblemen en irritatie van huid en ogen.
  • Magnesiumsulfaat wordt vaak gebruikt als een middel om de pH-waarde van water te stabiliseren.

Ik heb interesse, waar kan ik terecht?

 

Aquadolphin is een bekende leverancier van Magnesium oplossingen voor zwembaden. Ze bieden diverse producten aan als alternatief voor chloor, om zo een gezonder en minder chemisch zwembadwater te creëren. Aquadolphin’s producten kunnen helpen bij het verminderen van geur- en smaakproblemen, irritatie van huid en ogen, en kunnen bijdragen aan een gezonde huid en haar. Ze bieden ook professioneel advies aan om te helpen bij het gebruik van hun producten.

Interesse in Magnesium oplossingen?

Ontdek Aquadolphin. Zij leveren Magnesium elektrolyse aan bedrijven én particulieren.